-
Nawóz Do Warzyw Mineralny Granulat 5kg Warzywnik Luvena
Opinie | |
Wysyłka w | 24 godziny |
Cena przesyłki | 13.8 |
Zatowarowanie: | 5 szt. |
Waga | 5 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907467100227 |
Zamówienie telefoniczne: +48 888 817 817
Zostaw telefon |
,,Warzywnik” to nowoczesny, granulowany nawóz mineralny, o niskiej zawartości chloru. Wszystkie jego składniki pokarmowe są łatwo przyswajalne. Nawóz poprawia gruzełkowatą strukturę gleby, pozwalając lepiej wykorzystać składniki mineralne.
Skład chemiczny
9,0% (N) azotu amonowego, 6,0% (P2O5) pięciotlenku fosforu rozpuszczalnego w obojętnym roztworze cytrynianu amonu i wodzie, 5,0% (P2O5) pięciotlenku fosforu rozpuszczalnego w wodzie, 11,0% (K2O) tlenku potasu rozpuszczalnego w wodzie, 5,5% (MgO) tlenku magnezu całkowitego, 12,0% (S) siarki całkowitej .
Właściwości
- Nawóz o niskiej zawartości chloru
- Zapewnia obfite plony
- Składniki pokarmowe są łatwo przyswajalne dla roślin
- Łatwy do równomiernego rozsiewania
Dawkowanie i sposób nawożenia
Wymienione dalej dawki nawozu podano w oparciu o średnią zasobność gleby w składniki pokarmowe. Uprawy gruntowe: warzywa o małych wymaganiach nawozowych (np. sałata, rzodkiewka, cebula, koper, szpinak, pomidor, papryka, ogórek) zasilamy dawką 6-12 kg/100m2 na 7-14 dni przed siewem lub sadzeniem. Warzywa o dużych wymaganiach nawozowych (np. kapusta, kalafior, brokuł, ziemniak, marchew) zasilamy dawką 10-16 kg/100m2. Przy czym, 2/3 dawki siejemy na 7-14 dni przed siewem lub sadzeniem, 1/3 dawki w połowie okresu wegetacji. Uprawy pod osłonami: nawożenie roślin w glebie (10-15 kg/100m2) cała dawka na 7-14 dni przed siewem lub sadzeniem. Na podłoże do pikowania i siewu stosujemy 1,5 kg /m3, na podłoże do rozsadzania – stosujemy 1,5-2,5 kg /m3. Rośliny wymagające dużej ilości N (np. kapusta) nawozić uzupełniająco azotem pogłównie. Unikać nawożenia na mokre rośliny, zmieszać nawóz z podłożem i obficie podlać wodą.
Marka: | Luvena |
Seria: | Słoneczne ogrody |
Przeznaczenie: | Nawóz do warzyw |
Forma: |
Granulat |
Opakowanie: | 5 kg |